София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЛУДОГОРЕЦ С РЕКОРДЕН ТРАНСФЕР

ДЖОНАТАН КАФУ ЛЕТИ ЗА БЪЛГАРИЯ

9 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Бразилският Сао Пауло е постигнал договорка с Лудогорец, за да му продаде нападателя Джонатан Кафу. Сумата, която се споменава е рекордна за българските стандарти - 2.2 милиона евро. Това твърди местното издание "Диарио до Гранде"
Според други бразилски издания, играчът вече дори е получил разрешение да лети до България, за да се разбере за личните си условия и да подпише договор. Информациите от Южна Америка са, че за Кафу ще бъдат платени 2.2 млн. евро.
От тази сума 1.6 млн. отиват за Сао Пауло, който е закъсал финансово и се нуждае от всякакви постъпления, за да покрива задълженията си. Остатъкът от парите отива за бившия му клуб Понте Прета, агента му и агенции, които държат част от правата му.
Агентът на Кафу вече е в Европа и се очаква да придвижи трансфера му. Въпреки че Лудогорец отпадна срамно от Европа и сега му предстоят двубои само за първенството и Купата, от ръководството обявиха, че няма да спират със селекцията