София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец сe издъни след два отменени гола от ВАР

Tисера отбеляза още в началните секунди срещу Арда, Терзиев с автогол

2 годиниФутбол 3 Симеон Кисьов

Лудогорец изненадващо завърши наравно 1:1 с Арда в среща от 11-ия кръг на Еfbet Лига. Резултатът бе открит още в 17-ата секунда от Матиас Тисера. В 28-ата минута обаче защитникът на домакините Георги Терзиев си вкара автогол.

Мачът в Разград беше белязан от два отменени гола на шампионите в края. Те все пак поведоха в класирането след загубата на ЦСКА от Левски с 0:2. Лудогорец излезе на върха с 23 точки, колкото има и ЦСКА 1948, но "червените" са с два мача повече. Следват ЦСКА и Локомотив (Пловдив) с по 22, пети е Черно море с 19, а Арда е на деветото място със 17 точки.

Двубоят в Разград започна с ранен гол. Гостите от Кърджали изпълниха началния удар, но не успяха да задържат топката, която им бе отнета от Рик Джонатан пред наказателното поле. Той продължи към Десподов, който я остави за Матиас Тисера и аржентинецът реализира още в 17-ата секунда.

Избраниците на Александър Тунчев можеха веднага да изравнят, след като домакините едва не си отбелязаха автогол. Серджио Падт опита да изчисти топката, но уцели Игор Пластун и последва корнер, след който не се стигна до опасност пред вратата на "орлите". В 23-ата минута Десподов стреля опасно от малък ъгъл, Анатолий Господинов отклони с върха на пръстите си, а топката се удари в дясната греда.

Лудогорец все пак си отбеляза автогол. В 28-ата минута Ел Мами Тетах не успя да засече хубаво центриране отляво на Александър Георгиев, но движението му заблуди Георги Терзиев, който остана изненадан и топката се отклони в него и влетя в мрежата на Падт - 1:1.

След изравняването настроението в играта на шампионите като че ли се изпари и гостите бяха затруднени само веднъж до почивката.

В 55-ата минута Десподов центрира, а топката срещна дясната греда на вратата на Арда. Секунди след това Падт спаси опасен шут на Ел Мами Тетах. В 61-ата минута капитанът на гостите Иван Коконов изби пред голлинията удар с глава на Георги Терзиев.

 

В 76-ата минута беше отменен гол на Лудогорец заради засада. След продължителна атака топката се озова в краката на Нонато, който прати топката във вратата на Арда, но търчереферът вдигна флага за засада. Тя беше потвърдена и от хората във ВАР-буса, според които Сисиньо е бил в положение на засада при изграждането на атаката.

 

Пет минути преди края на редовното време бе отменено и второ попадение на шампионите. След корнер Георги Терзиев стреля с глава, но в опита си да изчисти Иван Коконов си отбеляза автогол. След проверка с ВАР той не бе зачетен заради засада на Игор Тиаго.

В добавеното време Арда остана с 10 човека след втори жълт картон на Джунейт Али.