София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Магомед Анкалаев продължава да наказва съперниците в UFC

Дагестанецът записа 16-ия си професионален успех (само 1 загуба) на голямата бойна галавечер в Абу Даби UFC 267, като надви категорично със съдийско решение Волкан Йоздемир

2 годиниДруги 7 Симеон Кисьов

Седма поредна победа в ММА записа една от изгряващите звезди на UFC и сънародник на Хабиб Нурмагомедов - Магомед Анкалаев. Дагестанецът записа 16-ия си професионален успех (само 1 загуба) на голямата бойна галавечер в Абу Даби UFC 267, като надви категорично със съдийско решение Волкан Йоздемир. 30-27, 30-27, 29-28 бяха резултатите в картите на официалните лица край октагона, а Анкалаев не остави съмнение в по-голямата си класа над бившия претендент за титлата в лека-тежка категория.

Със седем поредни победи на сметката си и номер 7 в ранглистата на UFC (преди двубоя в Абу Даби) е нормално да се очаква дагестанецът да се бие с някого от топ 5, ако не и веднага за титлата.

В средата на първия рунд Анкалаев прати в нокдаун съперника си, след като намери дистанцията с комбинация от десен прав, последван от силен ляв право в целта. Така Йоздемир стана жертва на същия прийом, с който той най-често обича да тормози противниците си и трябваше да компенсира в оставащите минути.

Швейцарецът опитваше да разнообразява с кикове и да се движи настрани, за да не бъде толкова лесна мишена за ръцете на дагестанеца. Сравнително леко дясно кроше от Анкалаев отвори аркада на лявата вежда на Йоздемир и той трябваше да се съобразява и с дразнеща кръв, която не спираше да тече в окото му. Руснакът записа и тейкдаун на сметката си, макар съперникът му да се изправи бързо и да намери успешно убеждище до клетката.

Тъй като изоставаше с два рунда, Йоздемир трябваше да направи всичко възможно да повиши активността си в стойка и да търси нокаут, но той не можа да стори нищо от предварителния си план. Анкалаев беше достатъчно калкулиран, за да прецени епизодичните си атаки и да поддържа доминация в разположението на двамата в октагона. Всеки път, когато Йоздемир опитваше атака, биваше наказван с удар от дагестанеца и последният гонг маркира заслужена и логична победа за Анкалаев.