София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неделев: Травмата ми е като на Шумахер, бях с опасност за живота

Деспода ми разказа, че съм обърнал очите, от главата ми течало много кръв, разказа националът

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев отново говори за инцидента от месец юни в Грузия, когато пострада при катастрофа и претърпя изключително сложна операция в Тбилиси. Националът гостува в подкаста "При Тото", където говори в подробности за трудния момент, през който преминава.

"Единственото, което помня е, че си говорим с момчетата отзад в автобуса и после се събуждам в болницата. Като се събудих веднага попитах кога ще мога да играя отново футбол. Много ми се играе", каза Неделев.

"Полетът ни от Гибралтар до Грузия беше над 6 часа, пощуряхме. Кацнахме към 22 часа вечерта, много дъжд валеше. Аз бях най-отзад в първия рейс. Отзад си говорихме с Десподов, Георги Костадинов, Антон Недялков, Ивайло Чочев. Лигавихме се, някакви простотии си говорихме. Събуждам се в болницата след това. Аз не помних нищо от катастрофата. Деспода после ми разказа, че съм бил обърнал очите, след това съм прогледнал нормално, но от главата ми е течало много кръв. Бях с опасност за живота", разказа звездата на Ботев.

"Травмата ми е същата като на Михаел Шумахер, едно към едно. Само че при мен всичко се е случило бързо в болницата. Нашият лекар д-р Бисер Бончев ми казва, че е влязъл направо в операционната и като е видял как оперира колегата му, е било ясно, че е невиждан майстор. А той оперирал само от министър нагоре. Бочев каза, че се е успокоил, че съм бил в добри ръце. Засегната е била артерията, не е имало проблем с мозъка. Зашили са ме с три копчета и докторът не ми е сложил пластина, защото с нея никога повече нямаше да играя футбол", допълни националът.

"Много ме беше страх в самолета и никога не бих се върнал в Грузия. Живот и здраве, януари вече трябва да започна да се изявявам на сто процента. Исках по-рано да играя, но казаха, че няма смисъл за два-три мача. Вече от месец тренирам наравно с отбора. Просто съм с каската, тя ми е удобна. Не ме е страх да играя пак", каза още Тодор Неделев.