София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

От Манчестър Юнайтед обявиха старта на проект за 50 милиона паунда

Новите съсобственици от “Инеос”, които поеха прякото управление на клуба

4 дниФутбол 103 Симеон Кисьов

От Манчестър Юнайтед обявиха официално старта на модернизирането на своята база “Карингтън”. Новите съсобственици от “Инеос”, които поеха прякото управление на клуба, имат амбициозни планове за оптимизиране и модернизиране на базата, която претърпя някои остри критики в последните години.

Посочено е, че акцент ще бъде създаването на високоефективна среда за работа и сътрудничество между футболистите от първия тим и персоната. Целият проект ще бъде на стойност 50 милиона паунда и е част от пакета от инвестиции от 270 милиона от английската валута за обновяването на базата и стадиона “Олд Трафорд” от химическия гигант.

Архитектурната фирма “Фостър и партнърс”, която е именно от Манчестър и е работила по обновяването на “Уембли”, както и в изграждането на стадион “Лусиал” в Катар, който прие финала на Мондиал 2022, е изградила визията и ще контролира процеса по изграждане на новата визия на “Карингтън”.

“Искаме да създадем сред от световна класа, която да подпомага нашите отбори към успеха. Направихме задълбочен анализ на съоръженията на базата, проведохме разговори с играчите от първия отбор, което ни даде да разберем, че стандартите ни са паднали под тези на някои от конкурентите. Този проект ще гарантира нова тренировъчна среда на Манчестър Юнайтед, която да постигне най-високите стандарти,” заяви сър Джим Ратклиф пред сайта на клуба.