София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Въпреки заканите: Христо Иванов ще бъде депутат

Това става ясно от решението на ЦИК с имената на новите 240 депутати

10 дниПолитика 31 Иванина Игнатова

Подалият оставка лидер на "Да, България" Христо Иванов отново е обявен за депутат. В понеделник той заяви, че напуска и парламента, но до петък, когато изтече крайният срок за подаване на заявления за отказ пред ЦИК преди обявяването на окончателно избраните за депутати, явно той не е подал такова.

Това става ясно от решението, с което ЦИК обявява имената на новите 240 депутати, които трябва да се закълнат може би другата седмица. Сред тях е и това на Христо Иванов, който бе водач на листата на ПП-ДБ в столичния 24-и МИР.

В 50-ото народно събрание депутат от групата на БСП става бившият председател на младежкото СДС Калоян Методиев. Лидерката в оставка на социалистите Корнелия Нинова избра да е депутат от Благоевград, а освободи за него мястото в столичния 25-и МИР, въпреки решението на Изпълнителното бюро да направи обратното.

Решението на тясното ръководство на партията не спази и Георги Свиленски - той избра да влезе от Плевен, където спря за парламента Стефан Бурджев, а пусна от столичния 24-и МИР близкият до Нинова Михаил Ставрев.

След като двойните водачи избраха от кои региони влизат, размествания в окончателните имена има при всички парламентарни групи.

Снимки: БГНЕС