София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рашфорд вдъхнови Юнайтед с хеттрик

Двубоят не бе толкова лесен за отбора на Оле Гунар Солскяер, но се промени, когато в средата на второто полувреме на терена се появиха Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Манчестър Юнайтед стигна до убедителна победа с 5:0 срещу РБ Лайпциг на "Олд Трафорд". Двубоят не бе толкова лесен за отбора на Оле Гунар Солскяер, но се промени, когато в средата на второто полувреме на терена се появиха Маркъс Рашфорд и Бруно Фернандеш.

Грийнууд откри резултата в 21-ата минута, а Рашфорд се разписа на два пъти в рамките на 4 минути през втората част. Марсиал от дузпа направи резултата 4:0 преди Рашфорд да оформи хеттрика си в самия край.

"Червените дяволи" са лидер в група Н на Шампионската лига с актив от 6 точки и са в отлична позиция. Германците, които са полуфиналист от миналото издание на турнира, имат 3 точки.

"Червените дяволи" бързо поеха инициативата и започнаха да притискат съперника. Още в петата минута хубав удар на Фред бе отразен от Гулачи. Германците не бяха пристигнали на "Олд Трафорд", за да се защитават през цялото време, но имаха проблеми с атаките на домакините.

В 21-ата минута Погба проби през центъра и изведе Грийнууд, който откри резултата. Ситуацията бе разгледана с ВАР и преценката бе, че няма засада и попадението бе признато.

Голът накара РБ Лайпциг да се активизира и тимът на Нагелсман бързо можеше да отговори. Де Хеа обаче се справи със силен удар на Нкуку. Последваха още няколко атаки на гостите, с които Юнайтед се справи.

След като поведоха, "червените дяволи" отстъпиха инициативата на съперника, а това продължи и в началото на втората част. Въпреки това домакините бяха близо до удвояване на преднината си в 51-ата минута.

Атака на английския тим доведе до разбъркване в наказателното поле. Защитата на Лайпциг успя да избие топката, но играчите на Юнайтед имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Конате. Топката стигна до Грийнууд, който си изработи пространство за изстрел, но Гулачи успя да го отрази.

Играта след почивката бе накъсана, а германците опитваха да изравнят, но реално не създаваха положения. В игра се появиха Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд и играта на Ман Юнайтед доби различен вид. Португалецът изведе Марсиал, но французинът не успя да отклони топката.

След това дойде периодът на Рашфорд. Английският национал реши мача с два бързи гола. Фернандеш го изведе с великолепно подаване и нападателят прати топката в мрежата. Страничният съдия вдигна флага, но след разглеждане с ВАР голъ бе признат, тъй като Рашфорд бе зад централната линия, когато топката бе изпратена напред.

Малко по-късно той отново бе в прегръдките на съотборниците си. Топката бе открадната близо до наказателното поле на Лайпциг, Рашфорд преодоля Упамекано и със силен удар не остави шансове на Гулачи.