София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Севиля спука гума срещу Майорка

По този начин хората на Хулен Лопетеги остават на 4-о място с 66 точки, докато тимът на Хавиер Агире събраха 33 точки и с 33 точки е на 2 от спасителното 17-о място, където е Кадис

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Севиля не успя да излезе на трето място в Ла Лига и да си гарантира мястото в Шампионската лига през следващия сезон, след като стигна само до 0:0 у дома срещу опашкаря Майорка в среща от 36-ия кръг на Ла Лига. По този начин хората на Хулен Лопетеги остават на 4-о място с 66 точки, докато тимът на Хавиер Агире събраха 33 точки и с 33 точки е на 2 от спасителното 17-о място, където е Кадис.

Домакините запчнаха по-добре мача и в 7-ата минута Рафа Мир стреля с глава след хубаво центриране в наказателното поле, но топката профуча покрай вратата

Гостите от Балеарските острови обаче изравниха играта и на свой ред тръгнаха в атаки. С пропуск с отчете Родриго Баталия, който получи диагонално подаване и нахлу в наказателното поле на андалусийци, където стреля неточно.

След почивката отново гостите бяха тимът с повече идеи в атака. В 65-ата минута Ведат Муричи скочи най-високо при едно центриране и стреля с глава, но Ясин Буну бе на мястото си и изби топката в корнер.

В 90-ата минута домакините най-сетне стигнаха до чисто положение, като Маноло Рейна направи страхотно спасяване, за да откаже Антони Марсиал, който стреля към долния десен ъгъл.

В 8-минутното продължение натискът на домакините продължи, но стражът на гостите спаси удар с глава на Юсеф Ен-Несири. Така двата тима се задоволиха с по една точка от мача в Андалусия.