София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стивън Джерард преминава в ЛА Галакси от лятото

"Искам да печеля трофеи с бъдещия ми отбор", обяви капитанът на Ливърпул

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард официално ще заиграе в Лос Анджелис Галакси от лятото, а трансферът му бе потвърден от официалния сайт на американския клуб. Това е нещо напълно очаквано, след като за подобна сделка между халфа и американците се заговори още от момента в който той обяви, че през лятото ще напусне отбора.

Стиви Джи изрази удовлетворението си от факта, че официално парафира предварителен договор с отбора от Лос Анджелис.

"Много съм развълнуван да започна следващата глава в моята кариера, в САЩ, с отбора на Лос Анджелис Галакси", обяви Джерард пред официалния сайт на отбора.

"ЛА Галакси е най-успешният отбор в историята на Мейджър Сокър Лийг и аз очаквам с нетърпение да се боря за трофеи с тима през следващите години".

"Разговорите ми с Брус Арина и Крис Клайн бяха много позитивни и бъдещето на отбора е много ясно. Поемам ангажимента да помогна на отбора да се бори за трофеи и да оставя следа в Лос Анджелис.

"Същевременно обаче ще давам всичко от себе си за Ливърпул в мачовете до края на сезона", добави Джерард.

Параметрите по неговия договор така и не бяха оповестени, като е ясно, че Стиви Джи ще подсили новия си отбор през лятото.