София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА без проблеми в "гостуването" на Хебър

Жорди Кайседо с два гола, Aхмед Ахмедов също точен в срещата за Купата на България

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Носителят на Купата на България ЦСКА отвя с 3:0 Хебър (Пазарджик) и очаквано се класира на 1/8-финалите за Купата на България. Точни за тима на Стойчо Младенов в "гостуването" на стадион "Българска армия" бяха Жорди Кайседо на два пъти и Ахмед Ахмедов. И трите попадения паднаха през първото полувреме.

Лидерът във Втора лига Хебър трябваше да е домакин, но поради лошото състояние на терена на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик срещата беше преместена на "Армията".

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде почивка на част от основните си футболисти, съхранявайки ги за предстоящото вечно дерби с Левски. Шампионатният двубой е в неделя от 16:30 часа на "Васил Левски". На пейката днес останаха Георги Йомов, Юрген Матей, Густаво Бусато, Томас Лам и Карло Мухар.

Преди мача Жеферсон бе награден от изпълнителния директор на ЦСКА Филип Филипов с почетен плакет по случай мач номер 100 с фланелката на "червените".

Футболистите на Стойчо Младенов можеха да поведат още в 9-ата минута, когато Федерико Варела стреля от фаул, но Ивайло Василев спаси. В 25-ата Жорди Кайседо се разписа и даде преднина на ЦСКА. Еквадорският голмайсторът бе изведен от Греъм Кери вдясно и с мощен изстрел от малък ъгъл прониза стража на Хебър.

Само 120 секунди след това "армейците" поведоха с 2:0. Много активният Варела изведе по чуден начин Ахмед Ахмедов, който преодоля излезлия да го пресрещне Василев и на празна врата се разписа.

Четири минути преди края на първото полувреме резултатът стана класически. Избраниците на Стойчо Младенов организираха страхотна атака, Варела подаде на Ахмедов в наказателното поле на Хебър, той не се полакоми да стреля, а продължи към Кайседо, който отблизо вкара с глава. Така ЦСКА поведе с 3:0 и на практика си гарантира победата още преди почивката.

През второто полувреме в игра за "червените" се появиха Йомов, Матей, Мухар, а заменените бяха Жеферсон, Мазику и Вилдсхут. В 69-ата минута Кери пробва изненадващ шут от границата на наказателното поле, но топката прелетя над вратата. Четвърт час преди края пък Йомов центрира, топката стигна до Варела, който стреля с десния крак, но вратарят на Хебър успя да спаси.

Десетина минути преди края в игра за ЦСКА се появиха още Калоян Кръстев и Томас Лам, които замениха Кери и Кайседо. "Армейците" продължиха да атакуват и да владеят инициативата, но до нови попадения така и не се стигна и в крайна сметка "червените" стартираха защитата на Купата на България с класическото 3:0 над Хебър.

В 83-ата минута лидерът във Втора лига, воден от треньора Николай Митов, пропусна да вкара почетен гол, след като топката се отби в гредата след удар на Ивайло Михайлов. До края греда удари и Томас Лам.