София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА се представи страхотно срещу Рома

Али Соу, Санкаре и Антов с пропуски при нулевото равенство

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

ЦСКА гостува на Рома пред празните трибуни на "Олимпико". В първата си среща от група "А" "червените" загубиха с 0:2 от ЧФР Клуж в София преди седмица, докато "вълците" надвиха с 2:1 Йънг Бойс в Швейцария.

В тежкото гостуване в Рим "червените" са водени от временния наставник Даниел Моралес след раздялата със Стамен Белчев. 

"Армейците" играха като равен с равен през първото полувреме. Още в началото на вратаря Густаво Бусато му се наложи да се намесва. Капитанът Петър Занев изчисти топката право в краката на Гонсало Вияр, който отправи удар, а стражът на ЦСКА плонжира и изби в ъглов удар. Гол на Крис Смолинг беше отменен в третата минута, тъй като Хенрик Мхитарян преди това беше в засада.

Три минути по-късно Юнус Санкаре подаде към Али Соу, пред когото се откри добър шанс, но той стреля в аут. В седмата Синклер пусна топката към Соу, който финтира Кристанте и отправи нов удар, но встрани от вратата на Пау Лопес. В 16-ата Леонардо Спинацола отправи коварен удар, който Бусато изби в корнер.

В 21-ата минута Брадли Мазику отне топката и нахлу в наказателното поле на Рома, последва удар, но в корнер след рикошет в крака на Смолинг. След изпълнението му се стигна до разбъркване в наказателното поле на "вълците", топката стигна до Занев, който отблизо засече с глава, но над напречната греда в аут. Освен това беше и маркирана засада. Последваха два пропуска на домакините, а в 33-ата Вияр пусна перфектен извеждащ пас към Мхитарян, който опита да прехвърли Бусато, но за късмет на "армейците" топката срещна напречната греда.