София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона на 20-и октомври

Събитието ще се състои в Софарма Бизнес Тауърс

8 годиниРазвлечение 2 Боряна Райчева

DiVino продължава с поредицата от събития Discover.Vino, която популяризира вина от различни световни региони. Следващото издание е на 20 октомври и е посветено на Бордо и Долината на Рона.

Месец преди началото на най-големия форум за българско вино, срещата с прочутите френски области представлява най-добрата подготовка за DiVino.Taste 2016!

Да се опишат с няколко думи вината от Бордо и Рона е невъзможно. Най-добрият начин е да отделим няколко часа и да се потопим в тези емблематични за световното вино райони! Фестивалът започва на 20 октомври, от 15.00 до 21.00 часа, в пространството пред Vintage Club - магазин за вкусове и аромати (Софарма Бизнес Тауърс, търговски център, етаж 2)!

Бордо и Рона са две много различни френски области, но има нещо, което ги свързва: и двете са дали едни от най-добрите вина на света! От една страна Бордо е най-прочутият винарски район на планетата и най-голямата област за вина с контролирано наименование за произход. Долината на Рона може за мнозина да остава в сянката на прочутите Бургундия и Бордо, но е достатъчно да споменем имена като Шатоньоф дьо Пап или Ермитаж, за да накараме всеки любител на виното да замечтае.

Още приятни срещи с вината от Франция предлага и програмата на DiVino.Taste 2016! По време на изложението от 18 до 20 ноември Яна Петкова ще ви представи със специално подбрани вина едни от най-великите тероари на света – Шабли и Долината на Лоара.
По време на Discover.Vino Бордо и Рона в магазин Vintage Club ще се продават всички вина от събитието на преференциални цени.

Билети може да закупите
- онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-bordo-rona-469 , цена 10лева.
- на място на събитието, цена 12лева.