София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В Африка се жалват от китайски презервативи, били малки

Променят спешно размера на продукцията

6 годиниРазвлечение 2 Боряна Райчева

Китайска фабрика за производство на презервативи обяви, че ще увеличи размерите на своите изделия, след като е получила много жалби и рекламации от Африка, съобщава вестник South China Morning Post.

Министърът на здравеопазването на Зимбабве Давид Париренятва потвърди, че има недоволство. В страната върви активна кампания по предотвратяване на болестта СПИН, заради безпрецедентното увеличаване на болните. Поради тази причина от Китай е била поръчана голяма пратка презервативи, но местните мъже масово се оплакали, че те били твърде малки. В Зимбабве няма собствено производство на такъв вид изделия и страната е в ТОП 5 на вносителите им.

Шефът на китайската фабрика Чжао Чуан отговори на претенциите, че ще започнат производството на по-големи презервативи. Той потвърди, че компанията ще направи това, заради „някои данни на клиенти от Зимбабве“. Чуан заяви, че в Китай мъжете предпочитали по-тънки презервативи и нямат претенции към дължината.

Китай е един от водещите производители на презервативи в света. В страната има около 300 фабрики за такъв вид продукти, а годишно на пазара се пускат около 3 милиарда.