София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Берое разби (Враца) с 4:0

Тимът от Стара Загора разби Ботев (Враца), Боби Цонев вкара два гола

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Берое разби гостуващия новак този сезон Ботев (Враца) с 4:0 в последния мач от шестия кръг в Първа лига и измести шампиона Лудогорец от третото място във временното класиране. Борислав Цонев (2, 14) на два пъти в началото, Мартин Камбуров (49) и резервата Меска (72) обезсърчиха врачани, които дори не успяха да стигнат до почетен гол.
Наблюдаваната от националния селекционер Петър Хубчев среща започна с минута мълчание в памет на жертвите от тежкия пътен инцидент с автобус край град Своге в събота, както и на починалия Емил Рачев, който е юноша на Берое.
Домакините играха превъзходно през целия мач и четирите гола бяха най-малкото, с което гостите от Враца можеха да си тръгнат от стадион „Берое“ в Стара Загора. Още във 2-ата минута Борислав Цонев откри резултата с отлично изпълнение на пряк свободен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратаря Красимир Костов. Две минути след това Ботев (Враца) можеше да изравни, но Спас Георгиев стреля на сантиметри покрай целта в аут.
Превъзходството на старозагорци доведе до втори гол в 14-ата минута, когато Цонев получи подарък от играч в червено, който му подари топката и отново реализира във вратата на Красимир Костов за 2:0. До края на полувремето стражът на врачани се отличи с блестящи намеси след удари на Цонев и Вандерсон. Едва в добавеното време гостите стигнаха до някаква опасност пред вратата на Берое. Удар на Домовчийски рикошира в Ерол Алкан и излезе малко над вратата в корнер. След него Михаил Милчев засече с глава и прати отново топката в аут. Втората част не се различаваше по нищо от първата. Берое отново диктуваше случващото се на терена и в 49-ата минута направи аванса си класически, след като превърналият се в легенда нападател Мартин Камбуров вкара поредния си гол в елита. Той надскочи Юлиан Ненов и се разписа с глава за 3:0 след центриране на Иван Бандаловски. Ботев отвърна с неточен удар на Валери Домовчийски, а след това Мартин Райнов пропусна две възможности за нов гол във вратата на врачани, като и този път вратарят Костов спаси, както и по-късно при удар на Бандаловски.
В 72-ата минута резервата Меска вкара красиво попадение от границата на наказателното поле буквално с второто си докосване в мача - 4:0. Пропуските на домакините продължиха и шест минути по-късно Бандаловски шутира в аут, като топката премина премина близо до вратата. До края на мача не се случи нищо интересно и резултатът остана непроменен.
Така Берое продължава без загуба този сезон, а след третата си победа събра 12 точки и измести от третата позиция шампиона Лудпгорец, който има с една точка по-малко. Ботев (Враца) регистрира четвърто поражение и остсва на 11-о място с 6 точки.