София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Георги Братоев ще пропусне световното първенство по волейбол

Основният ни разпределител е със счупена кост в глезена

6 годиниВолейбол 2 Телевизия Евроком

Българският волейболен национал Георги Братоев няма да участва на световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември.  Основният ни разпределител чу думите на докторите, които са на мнение, че състезателят трябва да ходи още 30 дена с патерици. Волейболистът ни е със счупена кост в глезена.

Според френския професор Дюпон може и все пак да не се наложи да се оперира глезенът, но състоянието на играча с номер 1 в националния отбор не позволява той да участва на форума.

Що се отнася до отношението на Георги Братоев, то той сподели следното:

„ Истински и много съжалявам, че ще пропусна това Световно първенство. За трети път ми се налага да не играя на Мондиал.  Ирония на съдбата! Жалко е, че няма да мога да помогна на момчетата“.

Той  пропусна световното първенство през 2010 година в Италия, след като в последния момент бе заменен от Константин Митев в състава. Четири години по-късно в  Полша разпределителят отпадна от състава ни, след като Пламен Константинов не реши да го присъедини към избраниците. Сега контузия извади Георги Братоев за участие на Световното в България и Италия.