София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски напусна Европа, бесни фенове искат оставката на Роси

Победа с 3:2 над Вадуц не стигна за продължаване напред

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Левски стана за резил, след като отново отпадна рано-рано от Европа. "Сините" победиха Вадуц с 3:2 на реванша, но са аут още в първия квалификационен кръг на Лига Европа след общ резултат 3:3. Носителят на Купата на Лихтенщайн, който играе във втора дивизия на Швейцария, елиминира Левски заради повечето голове на чужд терен. 
Картинката на "Герена" тази вечер беше страшна! След като феновете започанаха да предвкусват отпадането, тръгнаха заплашително към треньора Делио Роси. Това наложи влизането на солиден брой полицаи на пистата, които застанаха на пътя на ядосаните запалянковци. След 75-ата минута, когато резултатът беше 2:2, от трибуните се чуваха викове "Оставка!" по адрес на италианеца. Към треньорската скамейка на Левски полетяха и няколко седалки.  
Мачът на "Герена" започна шокиращо за "сините". В 25-ата минута Кулибали прониза Божидар Митрев - 0:1. В 35-ата Сержиу Буш изравни, а в 53-ата Аймен Белаид донесе пълен обрат. Само две минути след това обаче Вадуц отново изравни. Точен за 2:2 беше Игор Тадич. Кабрал върна надеждите на "сините" със страхотен гол в 85-ата минута - 3:2, но до края избраниците на Делио Роси така и не успяха да постигнат целта и след последния съдийски сигнал преклониха глави пред гостите от Лихтенщайн. 
Донякъде грешник е и Серджиу Буш, който не успя да вкара от дузпа в 75-ата минута, която сам си изработи.В добавеното време на мача резервата Станислав Костов беше изгонен с червен картон заради невъздържано поведение, а срещата ще се запомни и със случилото се на полувремето, когато Божидар Митрев е пожелал да бъде сменен. Вратарят остана афектиран от освиркванията на феновете по негов адрес. Мястото му зае новото попълнение Мартин Полачек, за когото това бе официален дебют за "сините". Словашкият вратар обаче не бе убедителен и имаше вина за втория гол на Вадуц, когато се отчете с неразчетена намеса и Тадич го прониза с глава.
Както и през миналия сезон, когато "сините" се изложиха срещу Хайдук (Сплит), така и сега Левски е аут от Европа още на старта.