София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рафа Бенитес постави ултиматум към ръководството на Нюкасъл

Бенитес постави условие

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Мениджърът на "свраките" Рафаел Бенитес постави под съмнение бъдещето си в отбора веднага след победата в понеделник над Престън, която гарантира на тима му завръщане в Премиър лийг. Тогава журналистите го попитаха дали ще ръководи Нюкасъл и през следващия сезон, а той отговори, че "не се знае".

Според "Сън" испанецът иска да се срещне с ръководството след последния мач за кампанията срещу Барнзли следващата неделя. Той предпочита да се срещне лице в лице със собственика на клуба Майк Ашли, който се очаква да е на стадиона. Главната тема на разговора ще е трансферният бюджет за лятото. На срещата мениджърът ще поиска 100 млн. паунда бюджет за нови попълнения и ако не го получи, то той ще напусне бъдещия новак във Висшата лига.

През миналия май месец Рафа Бенитес подписа 3-годишен договор, като заяви, че има пълен контрол над "всички футболни процеси" в клуба. Сега обаче той се страхува, че собственикът ще даде повече правомощия на близкия до него главен скаут Греъм Кар.

"Премиър лийг е нещо различно. Ще трябва малко да променим състава", коментира Рафа вчера пред испанско радио. 

Ашли би искал да го задържи в отбора, но не смята да се поддава на изнудване. Звездите на "свраките" също искат специалиста да остане, а бившият мениджър на тима Джон Карвър настоява, че "ако клубното ръководство е достатъчно мъдро, ще му предоставят цялата власт".