София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Волейболното дерби се завръща с организационни проблеми

Левски и ЦСКА ще спорят в зала „Универсиада“ само пред „сини“ фенове

6 годиниВолейбол 3 Телевизия Евроком

Волейбоният отбор на Левски при мъжете приема утре, 13 февруари този на ЦСКА в мач номер 19 на Националната волейболна лига. Срещата ще се проведе в столичната зала „Универсиада“. Миналия полусезон мачът се игра само пред домакинска публика на ЦСКА. Както е известно, ЦСКА има непригодна за подобни срещи зала,  а сега и Левски  ще играе само пред свои привърженици.

Проблемите преди вечното дерби са финансови, тъй като според думите на президента и треньор на „червените“ Александър Попов  ЦСКА стъпва на краката си, но бавно и постепенно. Попов заяви, че и двата отбора се стабилизират в последните две години, но засега финансовото състояние на ЦСКА не позволява  мачове с такъв заряд да се провеждат в зала „Арена Армеец“ например.

От щаба на Левски също констатираха, че са на загуба от организацията на „вечно дерби“ в „Арена Армеец“, въпреки привлечените повече зрители в залата от сезон 2016-2017.

Както е известно, Левски се предвижда да има собствена зала до края на 2019 година, наречена „Левски Арена“ и проектирана в полите на Витоша.

Що се отнася до самата игра и нивото на състезателите, то ЦСКА ще заложи на досегашния си състав в Суперлигата, а според думите на капитана на „сините“ Смилен Мляков, Левски не се представя достатъчно убедително към момента и има още какво да се желае от всички в отбора.