четвъртък, 19.09.24
12.8 C
София
15 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТУРЦИЯ ПОЛУЧИ ОТСТЪПКА ЗА ЦЕНАТА НА РУСКИЯ ГАЗ

      Кремъл направи компромис с цената на синьото гориво за територията на Турция. Отстъпката в цената възлиза на 10,25 на сто, обяви министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Танер Йълдъз.
      След дълги преговори решението за намаляването на цената на газа, минаващ през газопровода „Син поток“ стана факт. Цената за крайния потребител в Турция обаче няма да се промени, допълни министърът. Причината е високият курс на долара през настоящия месец.
      Той определи спогодбата с Кремъл като изключително важна. Цената на синьото гориво е тази от месец ноември 2008 година, допълни още той. Очакваните понижения на сметките ще станат факт чак след евентуалния спад на курса на долара спрямо турската лира, заяви още Йълдъз.
      Снощи стана ясно, че възможност за споразумение за строителството на газопровода „Турски поток“ може да стане факт едва през второто тримесечие на годината. Това заяви от своя страна руският министър на енергетиката Александър Новак. Компанията „Газпром“ вече е изготвила маршрута на новата тръба, която трябва да бъде изградена след края на проекта „Южен поток“. 600 км от тръбата ще минават по пътя на “Южен поток“, други 250 км ще обхващат новия маршрут към Турция, а останалите 180 – ще са на самата територия на страната до границата й с Гърция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ