четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      БЛИЗО 1400 ЖЕРТВИ ВЗЕХА ЖЕГИТЕ В ИНДИЯ

      Само за тази седмица са известни около 1371 смъртни случая поради горещата вълна, ударила Индия. Броят на загиналите продължава да расте. Рекордни температури от 50 градуса по Целзий бяха отбелязани в продължение на няколко дни.

      Властите са мобилизирали лекари от цялата страна и са прекратили след достигането на високия брой смъртност от високите температури.
      Въпреки че навсякъде предупреждават индийските граждани да избягват стоенето навън, особено в обедните часове, когато слънцето е най-силно, това масово не се спазва. Причината е нуждата от изкарване на препитание. Увеличават се случаите на оплаквания от главоболие, треска и виене на свят, но въпреки това хората отказват да стоят на закрито.
      Най-тежко засегнатият район е Андхра Прадеш, намиращ се в югоизточната част на страната. Най-висок брой смъртни случаи е регистриран в Телангана, като там статистиката показва, че са с над два пъти повече от миналата година.
      Месеците май и юни са най-горещите в Индия. Максималните температури всяка година се покачват. Метеоролози изказват притеснения за това, че броят на дните, в които температурите стигат 50 градуса се е увеличил.
      Разсейване на топлинната вълна се очаква към края на тази седмица, когато тя ще бъде заменена от мусонни дъждове.
      Подобни рекордни температури за такъв продължителен период не са били отчитани от повече от 10 години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ