неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Полицията в Лондон задържа 17 души за трафик на хора

      Лондонската полиция задържа 17 души, заподозрени за участие в трафик на хора в източните и централни райони на британската столица. Според прессъобщение на Скотланд Ярд операцията е била подкрепена от румънските власти. Не е уточнена националността на задържаните.

      „На тези адреси 17 души бяха заподозрени за участие в съвременната търговия с роби, организиране на проституция, престъпления, свързани с наркотици, както и незаконния трафик на оръжие“, се казва в документа. Полицията освободи и 29 жени на възраст между 20 и 40 години, които са държани от заподозрените.

      Като част от международната операция за борба с трафика, в Румъния бяха издадени и четири заповеди за арест. Един човек беше задържан в румънския пристанищен град Констанца.

      Престъпленията, свързани с трафика на хора и незаконния превоз на мигранти през границата, привлякоха особено внимание на властите и обществеността във Великобритания, след като телата на 39 нелегални имигранти бяха открити в хладилен камион, пристигащ от Белгия в Грейс, Есекс. Всички загинали са граждани на Виетнам, трима от тях са непълнолетни. Разследването на обстоятелствата на трагедията продължава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ