събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Зверска“ хакерска атака е сринала системата за е-винетките

      Поредна хакерска атака е имало върху електронната система за винетки. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на инспекция на АМ „Европа“.

      Проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) я е определил дори като „зверска“, каза още Нанков.

      „Системата издържа за пореден път, но явно опитите продължават“, коментира заместник-министърът.

      Борисов пък се възмути от деструктивното поведение на много хора и желанието им да рушат. Той даде пример с хората, които драскат със спрей табелите по пътищата.

      В тази връзка по-рано днес от АПИ съобщиха, че е-винетки може да се закупят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“.

      „Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки, временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“,  „Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал Груп“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ