четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън се оттегля от президентската надпревара

      Президентът на САЩ Джо Байдън приключи кампанията си за преизбиране в неделя, след като колегите му демократи загубиха вяра в умствената му острота и способността му да победи Доналд Тръмп, оставяйки президентската надпревара в неизследвана територия.
      Байдън в публикация в X написа, че ще остане в ролята си на президент и главнокомандващ до края на мандата си през януари 2025 г. и ще направи обръщение към нацията тази седмица.
      „Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент. И въпреки че намерението ми беше да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено за изпълнение на задълженията ми като президент за остатъка от моя мандат“, написа Байдън.

      Отказвайки се от кандидатурата си за преизбиране, той разчиства пътя на вицепрезидента Камала Харис да се кандидатира начело на листата, първата чернокожа жена, която прави това в историята на страната.
      Не е ясно дали други високопоставени демократи биха оспорили Харис за номинацията на партията, която беше широко смятана за избор на много партийни служители – или самата партия ще избере да отвори полето за номинации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ