петък, 13.09.24
19.8 C
София
26 C
Пловдив
28.1 C
Варна
Search Suggestions

      КАБИНЕТЪТ ,,ГЛАВЧЕВ 2“: Атанас Илков е новият вътрешен министър

      Директорът на Главна дирекция ,,Национална полиция“ Атанас Илков е новият служебен вътрешен министър в кабинета ,,Главчев 2“.

      Атанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Завършил е висшето си образование Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград и е магистър по право. Специализирал е в Международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико.

      Постъпва в системата на МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през РДВР-Пазарджик в Криминална полиция, началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към ГДКП.

      През месец юли 2016 г. е назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. оглавява ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък.

      Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП. От август 2022 г. ВПД директор на ГДНП. От октомври 2022г. директор на ГДНП.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ