понеделник, 16.09.24
14.8 C
София
18 C
Пловдив
16.6 C
Варна
Search Suggestions

      Откриха човешки останки на гръцки остров, смята се, че са на изчезнал българин

      Човешки останки, открити в нива в недостъпна местност в Ласити, остров Крит, вероятно принадлежат на изчезнал преди 12 години български гражданин. Откритието е направено от овчар, който се натъкнал на части от дрехи и лична карта на мъж, роден през 1967 г., докато пасял овцете си.

      Личната карта, намерена върху тялото, разкрива, че мъжът е работил в района преди изчезването си и е живял в къща там със своя съквартирант. Съквартирантът е съобщил за изчезването му през 2012 г., но случаят остава неразрешен. Преди изчезването си мъжът е споделил с приятели, че има психични проблеми.

      Останките, личните вещи и описанието на мъжа съвпадат с информацията за липсващото лице. Въпреки това, самоличността на мъжа трябва да бъде официално потвърдена чрез съдебномедицинска експертиза. След това скелетът ще бъде предаден на криминалистите в Ираклио за идентификация, а след това на българските власти за извършване на ДНК експертиза.

      Докато самоличността на мъжа се потвърждава, гръцката полиция търси съквартиранта, който първоначално е докладвал за изчезването му преди повече от десетилетие. Това развитие хвърля светлина върху трагичния случай и потенциално осигурява дългоочакваните отговори на семейството и приятелите на изчезналия мъж.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ