събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Старши командир на Хизбула е убит след израелски въздушен удар в Южен Бейрут

      Смъртоносна израелска въздушна атака срещу бастиона на Хизбула в Южен Бейрут в петък остави над дузина мъртви, включително високопоставен командир на Хизбула, което рязко ескалира конфликта между двете страни и поражда страхове от всеобща война.

      Старши командир на Хизбула Ибрахим Акил, част от елитните сили Радуан на Хизбула, беше убит заедно с „около 10“ други командири, каза говорителят на Израелските сили за отбрана (IDF) Даниел Хагари, обвинявайки ги, че планират да нападнат и окупират общности в Галилея в Северен Израел.

      Хизбула потвърди смъртта на Акил в петък, като каза, че той е бил убит „след коварна израелска операция по убийство на 20.09.2024 г. в южните предградия на Бейрут“.

      Според Хагари набелязаните командири са били „под земята под жилищна сграда в сърцето на квартал Дахия, използвайки цивилни като жив щит“ ​​по време на атаката.

      Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи, че най-малко 14 души са били убити и 66 други са били ранени при въздушния удар, който изравнява многоетажна сграда в гъсто населен квартал.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ