петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Окончателно: Бившият кмет на Омуртаг остава под домашен арест

      Апелативният съд във Варна отмени наложената парична гаранция на Ешреф Ешрефов и потвърди оставането му под домашен арест, става известно от съобщение на Окръжния съд в Търговище, разпространено днес.

      Бившият кмет на Омуртаг Ешрефов е обвинен за участие в организирана престъпна група, а на 16 септември Търговищкият окръжен съд го пусна под парична гаранция.

      Виждането на въззивната инстанция се разминава със становището на първостепенния съд за това, че е отпаднала реалната опасност обвиняемият да извърши престъпление, обясниха от Окръжния съд. Безспорен е фактът и че при мярка за неотклонение „домашен арест“ обвиняемият е извършвал противоправни действия.

      При една по-лека мярка за неотклонение, каквато е определил първоинстанционният съд, а именно „гаранция“ в пари, се би дала възможност на обвиняемия (когато вече не се изисква разрешение от наблюдаващия прокурор за напускане адреса, на който живее), да извърши и други противозаконни действия, включително и престъпления.

      При по-лека има опасност да не може да бъде приключено досъдебното производство в необходимите срокове предвид наличието на реална опасност от извършване на престъпление, посочиха още от съда.

      С тези мотиви Апелативният съд във Варна счита, че мярката, която ще осъществи целите на процесуалната принуда, е първоначално взетата, а именно „домашен арест“.

      Определението е окончателно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ