вторник, 01.10.24
16.4 C
София
22 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Новият председател на ВАС ще бъде избран след номинациите за нов главен прокурор

      Процедурата за избор на нов ръководител на Върховния административен съд /ВАС/ ще започне на 17 октомври. Това ще стане седмица след последната дата за номинации за главен прокурор, реши Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет днес.

      Първоначалното предложение беше процедурата за избор на приемник на Георги Чолаков, чийто мандат изтича на 22 ноември, да започне на 3 октомври, припомня вестник „Сега“. Сега остава Пленумът на ВСС да парафира решението на Съдийската колегия. Ако това стане, номинации за най-високия пост в административното правосъдие ще могат да се правят на четирите заседания на Пленума, следващи това, на което е открита процедурата, т.е. на 24 и 31 октомври, както и на 7 и 14 ноември. Това означава, че кандидатите ще са ясни след парламентарните избори.

      И във втория от четирите възможни дни за издигане на кандидатури за главен прокурор никой не издигна кандидатура. Много вероятно е да се чака до последния възможен ден, за да научим официално имената на претендентите. Номинации могат да се правят още на 3 и 10 октомври. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ