вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Румен Радев: Очаквам „Хизбула“ да отговори на атаките

      „Искам да поздравя екипажа на правителствения самолет, службите за сигурност, министерствата на отбраната и транспорта, които работят усилено да осигурят безопасен коридор, така че да бъдат изведени нашите сънародници от Ливан. Това е най-важната задача към момента.“

      Това заяви Румен Радев от Бургас пред журналисти по повод полетите от София до Бейрут за евакуацията на българските граждани от Ливан. Той е в града за да открие завод за отрбанителна техника.

      Ескалацията на конфликта има потенциал да застраши мира в целия регион. Затова вчера видяхте и призивите и на Генералния секретар на ООН – Антонио Гутериш, и на президента на САЩ – г-н Байдън, и дипломат номер едно на ЕС – Жозеп Борел, за въздържане от сухопътна операция в Ливан. Това означава едно повишаване на риска, започнаха удари и в Сирия, така че аз също призовах от трибуната на ООН за сдържаност, за разум“, каза той.

      „Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток да спре, но това изисква не само усилия от въвлечените страни, а и последователни усилия от цялата международна общност“, призова Радев.

      Президентът каза, че очаква отговор от страна на „Хизбула“ под формата на терористични атаки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ