петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ИЗНАСИЛИХА МОНАХИНЯ В ИНДИЯ

      75-годишна монахиня беше групово изнасилена, след като се опитала да предотврати грабеж на мисионерско училище близо до индийския град Ранагат. Стотици души излязоха на протест в град Колката в подкрепа на възрастната жена, предаде Франс прес.
      В шествието взеха участие монахини, жени от всякакви прослойки и множество ученички. Демонстрантите носеха плакати с надписи „Този свят принадлежи на жените“ и „Искаме една Индия без изнасилвания“.
      По данни на полицията в петък вечерта крадци влезли в мисионерското училище и започнали да го ограбват и рушат. В съседство на училището се намира и манастир, от където излязла монахинята и се опитала да попречи на грабителите. Така се стигнало и до инцидента с изнасилването.
      Кадри от охранителните камери в училището показват шестимата изнасилвачи. Четирима от тях са били идентифицирани, но все още няма нито един задържан. Органите на реда са разпитали над 10 души във връзка с груповото посегателство.
      Това не е първият случай на изнасилване в Индия. В края на 2012 г. 23-годишна студентка беше изнасилена групово в автобус в Делхи. След нанесеното сексуално насилие момичето загина в резултат на получените наранявания. Тогава случаят предизвика огромно възмущение и доведе до приемането на по-строго законодателство, но явно без резултат.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ