неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Фестивалът в Кан помрачен от секс скандал

Девет жени обвиниха френския продуцент Ален Сарде в изнасилване и сексуално посегателство.

Сарде отрече обвиненията.

72-годишният продуцент не е официално обвинен в престъпления за въпросните инциденти.

Свидетелствата бяха публикувани на 14 май, в навечерието на филмовия фестивал в Кан, където Сарде направи премиери на 50 филма през годините, включително спечелилия Златна палма „Пианистът“ на Роман Полански и „Мълхоланд Драйв“ на Дейвид Линч.

Обвиненията датират от 1985 г. до 2003 г. и всички са от актриси, предпочели анонимност, с изключение на Анелиз Хесме и Лорънс Кот.

Жените, отправящи обвинения към продуцента, са се срещали със Сарде под претекст, че обсъждат потенциални роли както в неговия офис, така и в дома му и на други места извън снимачната площадка.

Една жена казва, че е била изнасилена от Сарде, когато е била на 15, а той на 33.

Адвокатът на Ален Сарде, Жаклин Лафонт, обвини медиите, че искат от Сарде да говори, без да разкриват имената и самоличностите на жените, които го обвиняват, „повечето от тях около 40 години по-късно“.

Лафонт каза, че продуцентът е „възмутен и съсипан от тези лъжливи твърдения, които му приписват поведение, което той не одобрява и което е напълно чуждо за него“.

Сарде беше въвлечен в дело за проституция в Париж през 1997 г., включващо политически, артистични и спортни фигури във Франция и чужбина, което по-късно беше отхвърлено.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ