четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      МВнР: Посолството ни в Бейрут има готовност да евакуира българите

      Дипломатическото ни представителство е предприело всички превантивни мерки

      Посолството на България в Бейрут поддържа редовна връзка с българските граждани и членовете на техните семейства, за които има информация, че пребивават в Ливан. Това съобщават от МВнР.

      Към момента те са предупредени за възможността да получат съдействие за извеждането им от страната, ако възникване такава необходимост.

      Дипломатическото ни представителство е предприело всички превантивни мерки, релевантни към настоящата ситуация в региона, с цел готовност за реакция при допълнително ескалиране на напрежението.

      Припомняме, че напрежението между Ливан и Израел ескалира в събота (27 юли), когато при удар по окупираните от Израел Голански възвишения бяха убити 12 деца. Тел Авив обвини групировката „Хизбула“ и обеща да нанесе ответен удар.

      „Хизбула“ отрича да носи отговорност за нападението, което е най-смъртоносното в Израел или анексираната от Израел територия, откакто на 7 октомври нападението на „Хамас“ предизвика войната в Ивицата Газа.

      Опасенията на световните лидери обаче са, че израелски удар може да прерасне във война, която може да обхване целия регион. Иран, която подкрепя „Хизбула“, предупреди Израел за „сериозни последствия“, ако Ливан бъде атакуван.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ