вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Бориславова: ПП-ДБ подкрепя ветото за адвокатурата

      ПП-ДБ подкрепя ветото на президента върху измененията в законодателството за адвокатурата. Според народния представител Лена Бориславова въпросът може да се реши в рамките на една седмица.

      „В 95% от Закона за адвокатурата – така, както е приет, решава много съществен проблем – както на адвокатската гилдия, така и на гражданите, които ползват адвокатски услуги. Но има едни 5% в частта за особения представител, които наистина не отговарят на европейските норми, на европейското законодателство и не дават справедливост на гражданите при това определяне на техния особен представител и негово възнаграждение. Заради тези 5%, които не позволяват да има свободна конкуренция, ние ще подкрепим ветото на президента“, заяви днес Бориславова.

      Тя апелира адвокатската гилдия и обществото да окажат натиск върху останалите политически сили.

      „Да се съберем във ваканцията – за една седмица, и да се реши проблема. Имаме правно-техническата възможност да оправим онези 5% за особените представители, имаме времето, нищо, че е кампания, Народното събрание може да реши този проблем до една седмица“, посочи Бориславова и добави:

      „Моят призив е да се събере извънредно парламентът, за да може да поправи законът, за да съответства на европейските принципи за справедливост. Крайно време е да спрем да се задоволяваме с половинчати закони“.

      В края на миналата седмица държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за изменения и допълнение на Закона за адвокатурата. В последвала реакция от страна на председателя на ПГ на ДПС, Делян Пеевски заяви, че актът на Радев не е подкрепен от убедителни аргументи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ