София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Александър Маринов: Всяка партия е избрала да играе роля пред обществото

"Това се прави да калкулира дали това ще е добре за нея"

17 сИзбори 2022 225 Калоян Ненчев

"Шансовете за правителство не са големи, въпреки че се полагат усилие партиите да смирят малко тона си. Нестабилността е хронична, системна. При това състояние на партиите нестабилността не е въпрос на аритметични величини, а на доверие. Освен всичко останало има много сериозно наследство, което се потвърждава при една част от партиите, особено след изборите", заяви в ефир съветникът на президента Румен Радев проф. Александър Маринов.

"Ясно е, че всяка една от партиите е избрала някаква роля пред обществото, това се прави да калкулира дали това ще е добре за нея. Президентът не иска да форсира изкуствено нещата. Този парламент ще се събере, той трябва да се конституира. Освен всичко друго съображението за времето е свързано с необходимостта да бъдат приети една поредица закони от служебния кабинет плюс бюджета", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!