София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Атанас Атанасов: Въпросът днес отново е или ние, или те (ВИДЕО)

Трябва да разбием феодалния модел на местната власт, заяви председателят на ДСБ

17 сПолитика 305 Николай Парашкевов

Днес трябва да обсъдим по какъв начин ДБС ще участват в общото усилие за вземане на властта в държавата, заедно с нашите парнтьори от "Да, България" и ПП, заедно с хората, които искат радикална промяна, това заяви председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов по време на националното съвещание на партата, на което се очаква партията да получи мандат за преговори за общо яваване на изборите на 2 април с ПП.

"Трябва да сме заедно, за да бъдем първа политическа сила и да поискаме първия мандат за съставяне на правителство", продължи Атанасов.

Въпросът днес отново е или ние, или те. Ние сме реформаторските сили, които искаме в България да има истинска пазарна икономика, която да не бъде задушавана от корупция, всички да сме равни пред закона. Сега върви една опорна точка, която трябва да размием. Казва, се, че изборите не са важни, защото ще има следващи. Не, те са важни, зщаото ще стане ясно кой ще управлява преди местните избори. Трябва да разбием феодалния модел на местната власт, защото местните феодали на ГЕРБ, които владеят над 80 общини. а те дегенерират властта, каза още той.

Борисов и неговите приятели искат да се върнат във властта на бял кон. Те някак си са убедени, че хората са забравили за Мишо Бирата, "Двете каки", "Барселонагейт", кюлчета. Трябва да държим високо знамето за борба с корупцията, категоричен беше председателят на ДСБ.

Трябва да работим за по-висока избирателна активност, категоричен беше Атанас Атанасов.

Трябва да съставим проевропейско. Трябва да прекъснем руските канали у нас, подчерта той.