София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ББР подписа меморандум за сътрудничество с Асоциация „Прозрачност без граници“

Той е по инициатива на банката и има за цел оценка на постигнатото в областта на антикорупцията

10 месецаБизнес 27

Българската банка за развитие и Асоциация „Прозрачност без граници“ подписаха меморандум за сътрудничество в областта на антикорупцията и въвеждането на допълнителни управленски правила и добри практики в банковата група.

Документът бе подписан от председателя на Управителния съвет на ББР и изпълнителен директор Илия Караниколов и Калин Славов, изпълнителен директор на асоциацията.

Инициирането и прилагането на методи и програми за противодействие на корупцията е основен приоритет на Асоциация „Прозрачност без граници“, която е част международната организация Transparency International. Експертите на сдружението ще извършат анализ на постигнатото до момента в банковата група, като ще се запознаят детайлно с вътрешните правила и процедури.

От края на 2021 г. до сега ББР работи активно, за да гарантира доброто управление в своята организация. Банката и дъщерните ѝ дружества следват политика на нулева толерантност към незаконното или неетично бизнес поведение. Институцията е изготвила „пътна карта“ с 24 ключови области на действие и е въвела система от действащи политики и процедури за противодействие на корупцията.

Сътрудничеството ще позволи да се реализират принципите на бизнес интегритета в банковата група, както и да се повиши отчетността и прозрачността при разходването на обществен ресурс.