София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Дипломат: ГЕРБ публично и на всеослушание обявиха, че не могат да формират правителство

"Вътре в ГЕРБ всички станаха милионери чрез депутатстването си", заяви Илиян Василев


Хартиената коалиция е силна когато трябва да се прокара нещо задкулисно, но когато стане въпрос за същностни неща като влизането в "Шенген", в еврозоната, в ОИСР, тогава те бламират постепенните стъпки към това", заяви дипломатът Илиян Василев в предаването "ЕвроДикоф" по телевизия Евроком.

Това не е тайна за европейските ни партньори, смята дипломатът.

Никой от основните медии не би извадила неприятни факти за власт имащите и по този начин да си създаде врагове.

Първо трябва да се осъществят реформите и след това може да се мисли за по-нататъшно влизане в структури като "Шенген" и Еврозоната. Другият подход - да бъдем допуснати, а след това да се правят промени не минава вече пред европейските ни партньори.

"Вътре в ГЕРБ всички станаха милионери чрез депутатстването си", ГЕРБ е партия на милионерите, заяви Илиян Василев.

Румен Радев ни отклонява от съществени вектори в нашата външна политика. Никой не е давал мандат на Радев за тези виражи, категоричен е дипломатът.

"Борисов ще се погледне в огледалото в дома си в Банкя, ще се запита сам себе си и по този начин ще проведе партиен съвет", каза иронично Василев по отношение на провеждане на заседание на висшия орган на ГЕРБ дали да се прави коалиция с определени политически сили.

"ГЕРБ публично и на всеослушание обявиха, че не могат да формират правителство. Те могат да получава гласове, но не и да формират правителство", заключи адвокат Илиян Василев.