София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Евродепутатът Атидже Вели: 10,6 милиона евро ще получат земеделците в България

До края на месец юни условията за получаване в България трябва да се разработят

26 сАгро 938 Николай Трифонов

"10,6 милиона евро ще получат земеделците в България от заделените от Европейската комисия 500 милиона за гарантиране на продоволствената сигурност в Европа заради войната в Украйна." Това съобщи евродепутатът от ДПС, групата "Обнови Европа, Атидже Вели в ефира на БНТ.

Тя обясни, че до края на месец юни условията за получаване в България трябва да се разработят, а до септември да се изплатят средствата.

"Помощта е предназначена за най-засегнатите сектори - животновъдство и особено малките животновъди, сектор "Плодове и зеленчуци", преработвателния сектор, "Зърнопроизводство". В допълнение на тази помощ държавите трябва да предоставят и т.нар. държавни помощи", коментира Атидже Вели.

Евродепутатът сподели, че европейският комисар по земеделието препоръчва запазване на единния пазар и всякакво избягване на забрана на износ и внос.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!