София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Гадателката на Берлускони: ПП ще седне с ГЕРБ на масата, нова формация на следващите избори

Годината на България ще е 2025

3 сАнализи 2698

"Първа политическа сила ще бъде ГЕРБ. С много малка разлика втори ще са ПП. ДПС се връща на 3-та позиция, а БСП ще остане със съвсем малка разлика след него. ДБ също влизат в парламента. ИТН ще влязат може би в последния момент." Това прогнозира Теодора Стефанова, позната като гадателката на Силвио Берлускони, в ефира на "NOVA".

Тя посочи, че "Възраждане" е една от трите стабилни партии  - заедно с ГЕРБ и ДПС - в които няма да има промени.

"Една пария е под въпрос да влезе в НС, но е важен фактор - това е партията на Стефан Янев", смята гадателката.

"Никой няма да може да състави правителство", каза още тя, но подчерта, че ще има широка коалиция за съставяне на правителство, а ПП ще седне с ГЕРБ на масата. Гадателката обясни, че Бойко Борисов няма амбицията да се върне като министър-председател и ще е като Берлускони. 

"Ще има мъж и жена, кандидати за министър-председател. Съвсем нови, няма да бъдат тези, които са на предишните избори и в сегашното правителство, което си отиде", посочи Стефанова и подчерта, че не е задължително да са от първата партия.

"Ще седнат всички заедно на масата, този път ще има един смирен тон, ще са по-диалогични. Това ще го видим всички", допълни тя и прогнозира, че за диалогичността голяма роля ще изиграят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й двамата лидери на ПП ще разделят пътищата си, а правителството няма да издържи дълго и още през пролетта е възможно да има вот на недоверие.

Според нея на другите избори за първи път ще видим една нова партия – центристка. Тя ще се углавява от  мъж и жена.

"Мъжът ще бъде в изпълнителната власт. А жената ще бъде в парламента. Това ще бъде новият проект, новите лица, които ще издържат малко повече от това, което ще се сформира сега", заключи Теодора Стефанова.

Годината на България ще е 2025, каза още тя.