София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Костадинов: Вчера демокрацията у нас беше смъртоносно ранена, ако изобщо е жива

Според лидера на "Възраждане" тук има два възможни сценария

1 месецПолитика 6 Иванина Игнатова

С оглед на ситуацията в момента в националния парламент има два възможни сценария, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.
 
 Единият е съставяне на правителство, което ще отложи може би до някаква степен неизбежния край на тези, които влизат в него. Който влезе в такова правителство на практика се погребва жив и то ще бъде с още по – тежък край от сглобкаджийското правителство, което издържа 9 месеца.
Вторият вариант е да няма правителство и да идем на избори около октомври – ноември. Ако има правителство, очевидно е, че трудно би се случило дори във формат от 3 партии. Дори и да се случи с 4 партии в най – добрия случай ще представлява не повече от 15% от българските граждани с избирателни права, написа той във Фейсбук.
 
Това създава много сериозна криза. На практика вчера демокрацията у нас беше смъртоносно ранена, ако изобщо може да се каже, че е жива, завърши Костадинов.
 
Снимка: БГНЕС