София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Лалов за връщането на Валентин Димитров в ''Пирогов'': Това е безобразие. В сряда има организиран протест пред МЗ

''Кондева е сложена там, за да изпълни тази поръчка''

24 дниОбщество 22 Кристияна Стефанова

Това е безобразие, което се случва. Това заяви Методи Лалов, бивш съдия и председател на СРС, в ефира на ''Евроком'' по повод решението на служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов" Валентин Димитров. 

В сряда от 16:30 часа ще има протест, организиран от Фондация ''Даная''. Той ще се състои пред Министерството на здравеопазването, добави още той. 

Имаме много какво да кажем на Кондева. Тази жена участваше във филма на Валя Ахчиева за нарушенията в ''Пиргов'', които бяха открити във връзка със смъртта на Даная. Тогава много мило говореше, но сега виждаме на чия страна е, уточни Лалов. 

Тази жена явно е сложена там да изпълни тази поръчка, категоричен беше бившият съдия. 

Валенти Димитров бавеше съдебния процес. Съдът показа тотална безпомощност, подчерта Лалов. 

Галя Кондева преди години е била в НЗОК, и сега е била шеф на Болницата за активно лечение на хематологични заболявания, била е и в частната сфера дълго време, но и дълго време в НЗОК. Някога е приела “на гости” ГДБОП, имало е скандали, имало е разследвания във връзка с лекарства. В крайна сметка не е обвинена, не е ясно какво се е случило - в България никога не е ясно заради СПИН-а, който е обхванал “Пирогов” и здравеопазването. Синдром на придобита институционална недостатъчност. Това е новият СПИН, добави още той.