София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Румен Радев: България трябва да има работещ парламент и устойчиво редовно правителство

Президентът сподели, че най-важният резултат от тези избори е да се продължи политиката в защита на българските граждани

1 месецИзбори 828

"Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и да не изгорят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство." – отбеляза още Радев на своя кратък брифинг пред "Летище София" след пристигането си от визита в Обединените арабски емирства.

"Надявам се партиите да водят кампания с поглед към бъдещето и основана на фактите, а не в злоупотреба с тях." - допълни Радев в отговор на журналисти.

"В условията на криза не трябва да има закъснения в изработката и приемането на бюджета, затова служебното правителство е длъжно да разработи бюджет и да го приведе, независимо в каква готовност, на следващото редовно правителство и на парламента. Съответно те да нанасят корекции и да го приемат." - заключи президентът Румен Радев.