София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

14-годишна бразилска плувкиня почина от COVID-19

Лекарите успели да я стабилизират, но в рамките на 24 часа е получила два сърдечни ареста
49 сОбщество 230 Боян Марков

Поредна трагедия разтърси света на спорта. 14-годишно момиче е починало от COVID-19. Става дума за шампионката по плуване Мариана Франклин Ферейра.

Тийейджърката се е възстановила след заразяване на коронавирус преди месец, но преди дни отново проявила симптоми и била приета в болницата в Президенте Пруденте – град в бразилския щат Сао Пауло.

Мариана е почувствала отново симптомите на заболяването по време на националното първенство на Бразилия, проведено на 9 и 10 декември, където е участвала в плуването на 50, 100 и 200 метра свободен стил.

След като се прибрала у дома и се оплакала от силно главоболие. Майка ѝ я завела в болница, където направили PCR тест, а резултатът бил положителен. Нивата на кислород в кръвта на Мариана Франклин Ферейра били много ниски, а рентгеновата снимка е показала, че белите ѝ дробове са засегнати.

Лекарите успели да я стабилизират, но в рамките на 24 часа е получила два сърдечни ареста. Докторите успели да спасят живота ѝ след първия, но организмът на младото момиче не успял да се справи с втория.