София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аферата Глеб Мишин: Опитал да получи българско гражданство с подправени документи

Това съобщи заместник-министърът на правосъдието Георги Николов

1 месецПравосъдие 2 Иванина Игнатова

Глеб Мишин е опитал да получи българско гражданство чрез преправени документи, съобщи заместник-министърът на правосъдието Георги Николов пред временната парламентарна комисия по случая.

От тази седмици се върнаха документите на Глеб Мишин, който също е кандидат за българско гражданство също с подправени документи, посочи Николов. Той добави, че ДАНС са върнали становище – „Не“, след като преписката за гражданството на Мишин е изпратена за съгласуване до агенцията.

Николов посочи още, че е информиран преди няколко месеца, че Мишин се занимава с посредническа дейност и почти ежедневно „предвожда определени групи от хора“.

Според правосъдното министерство много от документите, представени от неговите клиенти в последствие се оказали подправени в частта, която се касае за произхода на лицата, които кандидатстват за гражданство.

Георги Николов допусна, че е възможно да има хора, които са придобили българско гражданство чрез неистински документи, но уточни, че има процедура за отмяна на натурализацията, като такива последващи проверки се правят.