София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Александър Ненков: Ще дойде време, когато ще се върнем към хартиената бюлетина

Твърдя, че България прави честни избори, посочи той
1 мПолитика 1295

ГЕРБ беше първата партия, която реално въведе използването на машини за гласуване и затова на последните избори имахме с 9 000 повече - реално само 3 000 секции останаха без машини. Не е случайно, обаче, че по-развити от нас европейски държави са се отказали от използването им. Това отбеляза Александър Ненков от групата на ГЕРБ-СДС, пред БНТ.

“Не е достатъчно само да звучи хубаво едно нещо - то трябва да е реалистично и най-важното за едни избори - да гарантира прозрачността и честността. Кажете ми един по-сигурен начин от този да влезете в една стаичка, да си напишете с химикалка на лист, който не идентифицира дали сте вие или някой друг, и да си пуснете бюлетината”, продължи той.

Депутатът от ГЕРБ-СДС отбеляза, че порочните практики като купуването на гласове и корпоративният вот, са нещо, което се случва извън изборните секции.

“Твърдя, че България прави честни избори. Жалко е, че политическата класа не е дозряла дотам, че да не оправдава за хубавите и лошите правила с изборните правила”, добави той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!