София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Александър Симов: Партиите на промяната се превърнаха в партии на подмяната

"Днес ще вземем решението какво да правим с този мандат", каза още той
3 мПолитика 450 Мирослав Митков

Днес ще вземем решението какво да правим с този мандат. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в сутрешния блок на БНТ. По думите му БСП ще вземе решението за мандата след заседание на Националния съвет на партията. Въпрос на дискусия е, на мнения и в края на деня ще разберете какво ще направим, увери Симов.

„Това е последната възможност и пред БСП стоят три варианта – най-лесният вариант е да върнем мандата, да създаде правителство, начело с Корнелия Нинова и БСП да предложи правителство с ограничен мандат до края на годината или до пролетта на другата година, за да се свършат няколко конкретни предложения. Може да има и четвърти вариант, но аз не се сещам“, коментира Александър Симов. 

Къде и как искаме да правим избори, е другият въпрос, на който трябва да си отговорим. Ако изборите са бързи, ще бъдат избори на живот и смърт за тях, посочи той. БСП не са искали участие във властта, министерски постове или назначения. Париите на промяната се превърнаха в партии на подмяната, защото избягаха от мандата, който им връчиха хората, изтъкна Александър Симов, според когото хората искат отговори и няма да го получат в този парламент. 
Според него мълчанието след изборите е нелепо. БСП не изпълни своята основна задача – да стане първа политическа сила, призна Симов. В момента в тази ситуацията в парламента може да си проличи кой е последователен и кой е отишъл с ясната идея да се правят нови избори. БСП са последователни.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!