София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Атанас Атанасов: Подкрепихме Лозан Панов, защото доказа, че е независим

"Когато видях инициативния комитет на Радев се разтресох - 27 агенти на репресивния режим", каза той
18 сПолитика 225 Николай Парашкевов

"Ние подкрепихме Лозан Панов, защото за тези 7 години, в които той бе председател на ВКС, той доказа, че е независим", това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България" пред NOVA.

"Президентът трябва да е човек, който да се опитва да работи с всички, но да взима сам решенията си, а да е подвластен на една или друга среда", подчерта той.

"Румен Радев подкрепи протестите срещу ГЕРБ и това е нещо, което трябва да бъде отчетено, но аз когато видях неговия инициативен комитет се разтресох. 27 агенти и служители на репресивния апарат на комунистическия режим", каза още Атанасов.

Той отказа да отговори на въпроса кой ще подкрепи на втори тур на президентските избори, ако Лозан Панов не стигне до балотаж.

"Лозан Панов има качествата да бъде президент на страната и ще работим за това хората да го разберат", подчерта съпредседателят на "Демократична България".

"Герджиков знае, че влезе в битката от губещата страна и затова се опитва да спекулира", категоричен бе Атанасов.

"Предните два парламента се провалиха поради липса на политическа култура. Да видим сега програмите и кои са важните национални задачи. Смятам, че трябва да се води политически консенсус дори с опозицията и да се изгради здрава енергийна стратегия в България", каза още той.

"Борисов за 12 години не построи нито една базова енергийна мощност", допълни Атанасов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!