София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Белгия премахна ограниченията за влизащи в държавата българи

България вече е в списъка със страни от "зелената зона"
27 дниЗдраве 8 Николай Парашкевов

Белгия премахва ограниченията за българите, които искат да влязат в държавата, обявиха от Министерството на външните работи.

От Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Белгия съобщиха, че България вече е в "зеления списък" за пътуване.

По този начин отпада задължението за представяне на отрицателен тест, документ за ваксинация или за преболедуване на COVID-19 при пристигане в страната и не се налага поставянето под карантина.

Документът, който ще остане нужен за попълване е Формуляр за локализация на пътниците - Passenger Locator Form – PLF, който трябва да бъде попълнен и изпратен онлайн в рамките на 48 часа преди пътуването. 

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!