София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Белгия затваря училищата

Премиерът Александер де Кро обясни, че броят на новозаразените с ковид нараства
1 мОбщество 209 Мирослав Митков

Белгийските власти днес обявиха решението си от следващата седмица училищата в страната да затворят до второ нареждане. Ще работят само яслите, магазините за основни стоки ще въведат изискване за едновременно присъствие на до 50 души, а търговските обекти, които не продават изделия от първа необходимост, ще бъдат посещавани само със запазен час.

Остава в сила забраната за пътуване зад граница за развлечение, затварят се салоните за красота. Пътуванията в страната остават разрешени. Навсякъде в Белгия се въвежда вечерен час от 22.00 ч., като досега това изискване бе в сила само в Брюксел, а в останалите градове забраната за движение бе в сила от полунощ. Разрешава се в протести да участват до 50 души.

Премиерът Александер де Кро обясни, че броят на новозаразените с ковид нараства и ако това продължи, здравната система няма да понесе натоварването. По последни данни ръстът при заболелите е 40 на сто за последната седмица, като заразените са 7,6 на сто от изследваните. При смъртните случаи увеличението е от 3,5 на сто. До днес в Белгия са ваксинирани над един милион души, а жертвите на новата болест са близо 23 хиляди.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!