София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Бивш вътрешен министър: Говорим за сбъркана система на съдебната власт в конституцията

"В България мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт"

11 сПравосъдие 284 Калоян Ненчев

"Говорим за сбъркана система на съдебната власт в конституцията. В България мястото на прокуратурата е в изпълнителната власт. За да може МВР и прокуратурата да имат идеята затова, че имат общност на целите, че трябва да работят заедно за постигане на един и същи резултат. Защото противопоставянето министър на вътрешните работи - главен прокурор не е от година и половина, а от 30 години", заяви в ефир бившият вътрешен министър Емил Йорданов.

"Очевидно става въпрос за сбъркана система, а не за личностни качества. Не знам да има държава в света, в която правосъдието на се развива като в спринт на 100 м. Важното е срокът на едно дело да е максимално кратък и резултатът да отговаря на събраните доказателства. Голяма част от едно подобно дело са експертизите. Те са бавещите процеса", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!